از آنجایی که به وبسایت های پر سرعت در نتایج جست و جو به علت بهبود سئو (SEO) پاداش داده می شود و باعث هدایت بازدیدکننده بیشتر به وبسایت می گردد، داشتن یک وبسایت پر سرعت از اهمیت بالایی برخوردار است.
به صورت کلی، بازدیدکننده بیشتر باعث افزایش فروش، ثبت نام ها و ترافیک وبسایت می گردد و این یک بازی برد-برد است.
البته هر کجا مورد مثبتی وجود داشته باشد، همیشه یک مورد منفی نیز وجود دارد.در مقابل وبسایت های پر سرعت، وبسایت های کند قرار دارند.اینگونه وبسایت ها از کمبود فروش، ثبت نام ها و ترافیک رنج می برند.این مطمئنا یک بازی برد-برد نیست!
هنگامی که بارگزاری وبسایت بیش از ۳ ثانیه زمان ببرد، بسیاری از بازدیدکننده ها قبل از بارگزاری کامل وبسایت را ترک می کنند، بسیاری بانس (bounce) خواهند کرد [ به معنای بستن وبسایت تنها با مشاهده یک صفحه ] و نرخ تبدیل (conversion rate) شما افت خواهد کرد.
طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۷، هنگامی که زمان بارگزاری وبسایت از ۱ به ۳ ثانیه می رسد، احتمال بانس کردن توسط کاربران [بستن وبسایت تنها با مشاهده یک صفحه] ۳۲ درصد افزایش می یابد.
خوشبختانه، بررسی سرعت وبسایت نسبتا بدون دردسر است و در بیشتر مواقع می توان آن را با ابزار های رایگان و به صورت آسان انجام داد.با این حال، هیچ ابزاری به تنهایی نمی تواند یک آنالیز واقعا کامل و نهایی به ما بدهد.
برای رفع این موضوع، راهنمای ابزار های رایگان بررسی سرعت سایت را برای شما آماده کرده ایم.هنگامی که این سه ابزار را در کنار هم استفاده نمایید، درک بهتری از عملکرد دنیای واقعی و فرصت های بهینه سازی پیدا خواهید کرد.شما با این سه ابزار می توانید مشکلات وبسایت خود را متوجه شوید و آن ها را رفع نمایید و باعث افزایش سرعت سایت خود شوید.
درک سرعت لود (بارگزاری وبسایت)
قبل از اینکه به سراغ سه ابزار برویم، فهم فاکتور های اصلی که بر روی سرعت بارگزاری صفحه تاثیر گذار هستند اهمیت دارد.
مسائل هاستینگ : اگر هاست کند و یا غیر قابل اعتماد دارید، اهمیت ندارد چه کار دیگری انجام می دهید.وبسایت شما همیشه کند و غیر قابل اعتماد خواهد بود.
مسائل فنی : روش هایی جهت ساخت وبسایت های پر سرعت وجود دارد.ایجاد وبسایت های سبک با مدنظر قرار دادن سرعت و سپس بهینه سازی آن ها از لحاظ فنی برای کارآیی بیشتر، از مسائل حیاتی به حساب می آید.
اندازه : از آنجایی که وبسایت شما در نهایت از طریق شبکه می بایست به کاربران نهایی منتقل شود، تفاوتی نمی کند وبسایت شما چگونه ساخته شده است.بنابراین هر چه وبسایت بزرگتر باشد، داده بیشتری جهت انتقال وجود دارد.باید هدف خود را این چنین قرار دهید که صفحات بزرگتر از ۳ مگابایت ایجاد نکنید و در حد امکان حجم وبسایت را به حداقل خود برسانید.
شبکه کاربر نهایی : این مورد بیشتر تحت کنترل شما نیست و در واقع می بایست کاربران نهایی را در نظر داشته باشید.اگر اکثر کاربران از طریق موبایل و با استفاده از داده تلفن همراه به وبسایت شما دسترسی دارند، در این صورت می بایست اتصالات ۳G را فرض نمایید که به معنای این است که باید قالبی بسیار سبک داشته باشید تا سرعت بارگزاری بالای وبسایت را تضمین نمایید.
همه این مسائل را با هم ترکیب کنید و متوجه می شوید مشکل بزرگی در روبروی شماست.وبسایت هایی که دارای هاست کند هستند، پر از مشکلات فنی هستند و همچنین از طریق شبکه ۳G مشاهده می شوند، وجهه خوبی برای کسب و کار شما ندارند.
ابزار های بررسی سرعت سایت
سه ابزاری که در ادامه معرفی خواهند شد به تشخیص بخش هایی که پتانسیل بهبود و پیشرفت دارند، کمک خواهند کرد.اینگونه نیست که بگوییم تنها این سه ابزار وجود دارند اما وقتی در کنار هم قرار می گیرند، یک روش جامع و قابل فهم برای بررسی و بهبود سرعت وبسایت مهیا می نمایند.
اهداف کلیدی ما به شرح زیر هستند:
- اندازه فیزیکی فایل : می بایست در حد امکان کوچک باشد و به طور ایده آل کمتر از ۳ مگابایت
- زمان لود (بارگزاری) : می بایست در حد امکان سریع باشد و به طور ایده آل کمتر از ۳ ثانیه
- بارگزاری تلفن همراه : می بایست در حد امکان سریع باشد و به طور ایده آل کمتر از ۵ ثانیه بر روی اتصال ۳G
نتایج به دست آمده از سه ابزار زیر به شما در جهت ارزیابی این مسائل کمک خواهد کرد و سرعت وبسایت شما را بهبود خواهد بخشید.
۱- Google PageSpeed Insights
یک ابزار فنی بهینه سازی متعلق به گوگل است که اطلاعات تشخیصی خود را به صورت مستقیم از طریق آنالیز محتوای یک صفحه به دست می آورد.
این ابزار همه فرصت های بهینه سازی را مشخص می کند و فاکتور های بهینه سازی که در حال حاضر مطرح هستند را نمایش می دهد.طبق گفته گوگل :
PageSpeed Insights evaluates how well a page follows common performance best practices and computes a score from zero to 100 that estimates its performance headroom. It evaluates if a page can improve its performance in two areas:
PageSpeed Insights ارزیابی می کند که یک صفحه به چه میزان از بهترین شیوه های متداول کارآیی تبعیت می کند و امتیازی از ۰ تا ۱۰۰ محاسبه کرده که میزان کارآیی آن را تخمین می زند.این ابزار در دو زمینه بررسی می کند که آیا یک صفحه می تواند کارآیی خود را افزایش دهد یا خیر :
- زمان بارگزاری بخش بالای صفحه (Time to above-the-fold load) : زمان سپری شده از هنگامی که کاربری درخواست صفحه جدید می دهد تا هنگامی که محتوای بخش بالای صفحه توسط مرورگر رندر (render) می شود.
- زمان بارگزاری کل صفحه (Time to full page load) : زمان سپری شده از هنگامی که کاربری درخواست صفحه جدید می دهد تا هنگامی که صفحه به صورت کامل توسط مرورگر رندر (render) می شود.
توصیه های انجام شده توسط ابزار فوق را دنبال کنید تا تضمین کنید وبسایت شما از نظر فنی بهینه شده است و صفحات با حداکثر سرعت خود بارگزاری می شوند.
با استفاده از این ابزار می توانید فرصت های بهینه سازی فنی را شناسایی نمایید تا سرعت تحویل صفحات خود به کاربران را افزایش دهید.[ جهت ورود به این ابزار کلیک کنید ]
به علت تحریم ها، جهت استفاده از این ابزار نیاز به نرم افزار های عبور از فیلتر دارید.
۲- Pingdom
ابزاری جهت بررسی سرعت وبسایت می باشد.تنها نیاز است آدرس وبسایت و مکانی که می خواهید تست از آنجا صورت پذیرد را انتخاب نمایید. مکانی را انتخاب نمایید که به محل کسب و کار شما نزدیک تر است (و مکانی که وبسایتتان در آنجا میزبانی می شود)
ابزار pingdom در کنار زمان بارگزاری، درجه عملکردی نیز به شما می دهد.این ابزار زمان بارگزاری هر بخش از وبسایت را به صورت مجزا به نمایش می گذارد و جزئیات بیشتری را به کاربر ارائه می دهد.
در تصویر زیر مشاهده می کنید حدود ۶۱ درصد از حجم کلی وبسایت “سئو ارزان” را تصاویر تشکیل داده اند.بنابراین با کاهش تصاویر و بهینه سازی آن ها می توان حجم وبسایت را بسیار کاهش داد.
در تصویر زیر می توانیم تاثیر فاکتور های متنوع بر روی سرعت بارگزاری هر درخواست (request) را به صورت رنگی مشاهده نماییم : DNS SSL، Send، Wait، Receive، Connect
زمان انتظار (Wait Time) به صورت ویژه نشانه ای از هاست کم کیفیت است!اگر نوار های زرد رنگ بزرگی مشاهده می کنید باید به فکر تغییر هاست و یا شرکت میزبانی خود باشید.با توجه به تصویر زیر ما نیز باید به فکر تغییر هاستینگ خود باشیم!
با اطلاعات این قسمت می توانید متوجه شوید کدام نوع از فایل ها اکثریت وبسایت شما را تشکیل می دهند.همچنین متوجه هرگونه کندی مرتبط با هاست و یا دی ان اس (DNS) خود خواهید شد.[ جهت ورود به این ابزار کلیک کنید ]
۳- Google Mobile Test
ممکن است در ابزار های بالا نتایج مطلوبی کسب نمایید اما هنوز بر روی تلفن همراه مشکل سرعت داشته باشید.با توجه به اطلاعات موجود، ۷۰ درصد از بازدید های موبایلی هنوز هم از طریق اتصال داده ۳G می باشد و تا سال ۲۰۲۰ نیز به همین صورت باقی خواهد ماند.
اگر وبسایت شما با سرعت بالایی برای کاربران خانگی بارگزاری می شود بسیار مطلوب است اما اگر کاربران موبایلی اکثریت کاربران شما را تشکیل می دهند، نیاز به سئو سایت برای این کاربران خواهید داشت.
ابزار Google Mobile Tool خلاصه ای از عملکرد وبسایت بر روی شبکه ۳G را با شما به اشتراک خواهد گذاشت.در تصویر روبرو نتیجه آنالیز وبسایت سئو ارزان را مشاهده می نمایید.اگر صفحه را اسکرول کنید و به پایین تر بروید، می توانید نتیجه مقایسه وبسایت خود با وبسایت هایی که در صنعت شما فعالیت می کنند را مشاهده نمایید.همچنین توصیه هایی جهت افزایش سرعت سایت و بهبود وضعیت به شما داده می شود.همینطور می توانید درخواست گزارش کامل بدهید (با کلیک بر روی Get My Free Report) که توصیه هایی با جزئیات کامل جهت افزایش سرعت وبسایت به شما ارائه خواهد داد.
نکته : تنها بر روی بهینه سازی صفحه اصلی وبسایت تمرکز نکنید!بهینه بودن سرعت تمامی صفحاتی که مهم هستند را در نظر بگیرید.[ جهت ورود به این ابزار کلیک کنید ]
به علت تحریم ها، جهت استفاده از این ابزار نیاز به نرم افزار های عبور از فیلتر دارید.