یکی از سوال هایی که همیشه ذهن وبمستران و حتی سئو کار ها را به خود مشغول کرده، این است که چه بک لینکی ارزشمند و باکیفیت و چه بک لینکی بی کیفیت است.
بک لینک بی کیفیت می تواند باعث پنالتی گوگل شود و بر اساس آمار موجود، وبسایت هایی که گرفتار شوند بیش از ۹۰ درصد ترافیک طبیعی(ارگانیک) خود را از دست می دهند. بنابراین لینک سازی در سئو از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است و اشتباه در آن می تواند سرنوشت کسب و کار شما را تغییر دهد.
فراموش نکنید بک لینک ها یکی از ۳ فاکتور اصلی در سئو سایت به شمار می روند. بیشتر بخوانید
در این مقاله روش های تشخیص بک لینک باکیفیت را به شما آموزش می دهیم و از این به بعد می توانید هنگام لینک سازی و خرید بک لینک اطمینان خاطر بیشتری داشته باشید. اگر در هنگام لینک سازی شک می کنید، این مقاله مخصوص شماست.
بک لینک چیست؟
زمانی که یک صفحه ی اینترنتی به صفحه ی دیگری لینک می دهد، آن را «بک لینک» می نامند. در گذشته بک لینک ها معیار اصلی رتبه بندی صفحات اینترنتی در موتور های جست و جو بودند. یک صفحه با بک لینک های بسیار، رتبه بهتری در موتورهای جست و جو نظیر گوگل کسب می کرد. این امر به مرور زمان با تغییرات بسیاری مواجه شد و هم اکنون عوامل بسیاری در رتبه بندی صفحات اینترنتی در موتورهای جست و جو تاثیرگذار هستند.
در رابطه با بک لینک و فواید آن بیشتر بدانید: بک لینک چست؟
بک لینک خوب و باکیفیت چه ویژگی هایی دارد؟
در این قسمت ویژگی های بک لینک باکیفیت را لیست کرده ایم.
با محتوای صفحه(Page Relevancy) مرتبط باشد
یکی از ویژگی های بک لینک خوب، Relevancy و یا همان «مرتبط بودن» است اما نه الزاما کل دامنه! اگر بک لینک شما در صفحه ای با محتوای مرتبط درج شده باشد، می تواند ویژگی مرتبط بودن را تصاحب کند. البته اگر کل دامنه مرتبط با موضوع وبسایت شماست چه بهتر!
مرتبط بودن صفحه(Page Relevancy)، میزان ارتباط موضوعی(توجه کنید ارتباط موضوعی؛ نه صرفا وجود کلمات یکسان) محتوای صفحه وبسایت با بک لینک را می سنجد. بنابراین اگر در وبسایتی دیگر برای وبسایت خود لینک ایجاد می کنید، حتما مرتبط بودن موضوعی محتوا با بک لینک را مدنظر قرار دهید.
اگر عبارات و کلمات مرتبط معنایی در محتوای صفحه وجود داشته باشد، بک لینک شما به عنوان «مرتبط با موضوع» شناخته می شود و جزو بک لینک های باکیفیت به شمار می رود.
مثال بک لینک با ویژگی «مرتبط بودن»: فرض کنید وبسایتی فروشگاهی در زمینه کاهش وزن دارید و داخل مقاله ای با عنوان «۵ روش برای کاهش ورزن» لینک می شوید. این بک لینک ویژگی Relevancy را داراست.
بک لینک های وبسایت لینک دهنده باکیفیت باشند
یکی دیگر از ویژگی های بک لینک خوب، کیفیت بک لینک های وبسایت لینک دهنده است. اگر وبسایت لینک دهنده، لینک های ورودی(inbound links) خوبی داشته باشند، فوق العاده است. اما اگر در لینک سازی خود از روش های اسپم استفاده کرده باشند، امتیاز این بخش را از دست می دهند.
سپس به لینک های خروجی(outbound links) آن وبسایت توجه کنید. اگر به وبسایت های غیرمرتبط و مشکوک لینک داده است، مراقب ایجاد بک لینک در آن باشید.
* توجه: دامین اتوریتی(Domain Authority) معیار خوبی برای تشخیص باکیفیت بودن بک لینک به شمار می آید(اما معیار فوق العاده ای نیست!) بنابراین هنگام تصمیم گیری در رابطه با ایجاد بک لینک در یک وبسایت می توان از این معیار هم کمک گرفت.
جزئیات بیشتری در رابطه با بروزرسانی دامین اتوریتی بدانید. کلیک کنید
وبسایت لینک دهنده، لینک خروجی زیادی نداشته باشد
هر لینک خروجی که در یک صفحه وجود داشته باشد مقداری از اعتبار صفحه را منتقل می کند که به آن عبور Link Juice(لینک جویس) گفته می شود. بنابراین هنگام لینک سازی و یا خرید بک لینک توجه کنید وبسایت لینک دهنده، تعداد زیادی بک لینک حروجی نداشته باشد تا حداکثر اعتبار را از آن صفحه کسب کنید. نمونه زیر را مشاهده کنید:
لینک های خروجی این وبسایت زیاد است و هیچ کدام ارتباط معنایی با محتوای صفحه ندارند! همچنین لینک های خروجی به هم ارتباطی ندارند و این یعنی یک سبک خطرناک در لینک سازی.
قابل ذکر است که لینک های فوتر ارزش بسیار کمتری دارند و ممکن است این نوع بک لینک ها شما را دچار پنالتی گوگل کنند. حتی ممکن است در بروزرسانی های بعدی الگوریتم های گوگل شما گرفتار مجازات سنگینی شوید.
بنابراین اگر به این صورت لینک سازی می کنید، تغییر نگرشی در نحوه لینک سازی خود ایجاد کنید.
انکرتکست های متنوعی در لینک سازی داشته باشید
انکرتکست چیست؟ Anchor Text چیست؟
انکرتکست، متن قابل کلیک در هایپر لینک است. برای مثال انکرتکست لینک روبرو «آموزش سئو» می باشد: آموزش سئو
<a href="https://seoarzan.com/category/seo-tutorial/">آموزش سئو</a>
انواع انکرتکست ها:
- Exact-match(مطابقت کامل): به این معنا که از کلمه کلیدی اصلی خود به عنوان انکرتکست استفاده نمایید. برای مثال انکرتکست Exact-match یک وبسایت فروش لوازم آشپزی، کلمه «فروش لوازم آشپزی» می باشد.
- Partial-match(مطابقت جزئی): انکرتکستی که به نوعی کلمه کلیدی اصلی را شامل می شود. برای مثال «بهترین فروشگاه آنلاین» یک انکرتکست با مطابقت جزئی(Partial-match) برای کلمه اصلی «فروشگاه آنلاین» می باشد.
- Branded(برند): برند وبسایت به عنوان انکرتکست انتخاب شود. برای مثال انکرتکست «سئو ارزان»، انکرتکست Branded است.
- Naked link(لینک برهنه): یک آدرس به عنوان انکرتکست انتخاب شود. برای مثال seoarzan.com
- Generic(عمومی): از کلمات و عبارات کلی به عنوان انکرتکست استفاده شود.
- Images(تصاویر): زمانی که به یک تصویر لینک داده شود، توضیح تصویر(alt)، انکرتکست Images می باشد.
وجود انکرتکست های یکسان در لینک سازی به جای تاثیر مثبت، شما را گرفتار پنالتی دستی و یا الگوریتمیک گوگل خواهند کرد. بنابراین برای هر صفحه می بایست از انکرتکست های مختلفی جهت لینک سازی استفاده کنید. برای مثال فرض کنید در حال لینک سازی برای مقاله «آموزش افزایش سرعت سایت» هستید. ترکیب انواع انکرتکست های زیر می بایست در لینک سازی استفاده شود تا بک لینک های شما تاثیر مثبت خود را بگذارند:
- Exact-match: آموزش افزایش سرعت سایت
- Partial-match: آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس
- Branded: سئو ارزان
- Naked link: انکرتکست seoarzan.com/speed-up-your-website
- Generic: کلیک کنید
- Images:
alt تصویر «آموزش افزایش سرعت سایت» است و به این صفحه لینک داده شده است.
توجه: در بخش انکرتکست های Partial-match هم باید در لینک سازی از عبارات مختلف استفاده نمایید. مانند: آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس، آموزش افزایش سرعت سایت جوملا، کاملترین آموزش افزایش سرعت سایت و …
استفاده از انکرتکست های مختلف کمک می کند تا گوگل متوجه غیرطبیعی بودن لینک سازی نشود و لینک های ایجاد شده تاثیر منفی بر روی سئو سایت نگذارند.
ما به صورت حرفه ای و با ضمانت عدم پنالی گوگل برای وبسایت شما لینک سازی میکنیم: خرید بک لینک قوی