در سال ۲۰۱۲ کمپانی گوگل به صورت رسمی “بروزرسانی الگوریتم وب اسپم” (Webspam Algorithm Update) را راه اندازی نمود که به طور مشخص لینک های اسپم و شیوه های لینک بیلدینگ که با هدف دستکاری در نتایج گوگل بودند را مورد هدف قرار می داد.
الگوریتم وب اسپم (Webspam) بعد ها به واسطه توییت Matt Cutts ، که در آن زمان رئیس تیم وب اسپم گوگل بود ، به عنوان بروزرسانی الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm Update) شناخته شد.در حالی که گوگل به صورت رسمی الگوریتم پنگوئن را نام گذاری کرده است ، با این حال خبر رسمی راجع اینکه دقیقا این کلمه از کجا آمده است وجود ندارد.
نام “الگوریتم پاندا” (Panda Algorithm) از یکی از مهندسان کلیدی این پروژه نشأت گرفته است و به احتمال زیاد الگوریتم پنگوئن نیز از یک منبع مشابه نشأت گرفته است.
Minor weather report: We pushed 1st Penguin algo data refresh an hour ago. Affects <0.1% of English searches. Context: http://t.co/ztJiMGMi
— Matt Cutts (@mattcutts) May 26, 2012
طبق توییت Matt Cutts در تاریخ ۲۶ می ۲۰۱۲ ، اولین ورژن الگوریتم پنگوئن در آن زمان اجرا شده است و بر روی نتایج جست و جوی انگلیسی تاثیر گذار بوده است.
پیش از الگوریتم پنگوئن ، حجم لینک ها (Link Volume) نقش بزرگ تری در تعیین امتیاز یک صفحه وب هنگامی که خزیده (Crawl) و ایندکس می شدند ، داشتند.
این بدان معناست که هنگامی که زمان رتبه بندی وب سایت ها بر اساس این امتیاز ها در نتایج جست و جو می رسید ، برخی وبسایت های کم کیفیت (Low-Quality Websites) نسبت به جایگاه واقعی خود ، در موقعیت های بهتری در نتایج جست و جوی ارگانیک و طبیعی گوگل حاضر می شدند .
چرا به الگوریتم پنگوئن گوگل احتیاج شد؟الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
جنگ گوگل با “کم کیفیت بودن” (Low-Quality) با الگوریتم پاندا آغاز شد و الگوریتم پنگوئن یک توسعه و افزوده جهت مبارزه در این جنگ بود.
الگوریتم پنگوئن پاسخ گوگل به افزایش تلاش جهت دستکاری نتایج جست و جو (و رتبه بندی ها) به وسیله تکنیک های کلاه سیاه لینک بیلدینگ بود.
هدف این الگوریتم به دست گرفتن بهتر کنترل و کاهش اثربخشی تعدای از تکنیک های اسپم گونه کلاه سیاه بود.
با درک بهتر و پردازش انواع لینک هایی که وبسایت ها و وبمستران در حال کسب آن ها بودند ، الگوریتم پنگوئن گوگل به سمتی حرکت کرد که تضمین کند لینک های طبیعی ، معتبر و مرتبط به یک سایت باعث در نظر گرفتن پاداش برای آن وبسایت گردد و در عین حال وبسایت هایی که لینک های اسپم گونه دارند جریمه شوند.
پنگوئن فقط با لینک های ورودی (Incoming Links) وبسایت سر و کار دارد و به لینک های خروجی (Outgoing Links) توجهی نمی کند.
توجه نمایید که پنگوئن یک الگوریتم است نه یک پنالتی گوگل!
راه اندازی اولیه الگوریتم پنگوئن و تاثیر آن
با توجه به تخمین گوگل ، هنگامی که پنگوئن در آوریل ۲۰۱۲ برای اولین بار اجرا شد ، بیش از ۳ درصد نتایج موتور جست و جو را تحت تاثیر قرار داد.
پنگوئن ۲.۰ ، چهارمین آپدیت الگوریتم پنگوئن گوگل (با محاسبه راه اندازی اولیه) در می ۲۰۱۳ منتشر شد و ۲.۳ درصد از همه کوئری ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
آپدیت های کلیدی الگوریتم پنگوئن گوگل
از سال ۲۰۱۲ که الگوریتم پنگوئن گوگل راه اندازی گردید ، تعدادی بروزرسانی و تغییراتی بر روی این الگوریتم اعمال شد همان طور که مابقی الگوریتم ها نیز از بروزرسانی ها و تغییرات مستثنی نبودند.
Google Penguin 1.1: March 26, 2012
تغییری در الگوریتم ایجاد نشد اما داده های آن برای اولین بار بروزرسانی گردید.
در این بروزرسانی وبسایت هایی که توسط اجرای اولیه الگوریتم تحت تاثیر قرار گرفته بودند و در پاکسازی پروفایل بک لینک های خود فعال بودند تا حدودی بهبود را مشاهده کردند.
این در حالی است که وبسایت هایی که توسط اجرای اولیه الگوریتم شناسایی نشده بودند تحت تاثیر این بروزرسانی قرار گرفتند.
Google Penguin 1.2: October 5, 2012
پنگوئن ۱.۲ نیز یک بروزرسانی داده (Data Refresh) دیگر بود و کوئری های انگلیسی و بین المللی را تحت تاثیر قرار داد.
Weather report: Penguin data refresh coming today. 0.3% of English queries noticeably affected. Details: http://t.co/Esbi2ilX
— Scary Matt Cutts (@mattcutts) October 5, 2012
گزارش آب و هوایی گوگل : بروزرسانی داده های پنگوئن امروز اجرایی خواهد شد.
۰.۳% کوئری های انگلیسی به طرز قابل توجهی تحت تاثیر قرار گرفتند.
– مت کاتس ۵ اکتبر ۲۰۱۲
Google Penguin 2.0: May 22, 2013
یک ورژن بسیار پیشرفته تر از لحاظ فنی برای الگوریتم پنگوئن بود و نحوه تاثیر آن بر روی نتایج جست و جو را تغییر داد.
پنگوئن ۲.۰ حدود ۲.۳ درصد از کوئری های انگلیسی را تحت تاثیر قرار داد (همچنین به صورت نسبی کوئری های زبان های دیگر را)
همچنین این اولین بروزرسانی پنگوئن بود که با عمق بیشتری به وبسایت ها می نگریست که آیا لینک های اسپم به وبسایت هدایت شده یا خیر.
Google Penguin 2.1: October 4, 2013
تنها بروزرسانی برای پنگوئن ۲.۰ (۲.۱) در ۴ اکتبر همان سال اجرا گردید و حدود ۱ درصد از کوئری ها را تحت تاثیر قرار داد.
در حالی که هیچ گونه توضیح رسمی از سمت گوگل نبود ، داده ها نشان می دادند که علاوه بر بروزرسانی داده ها ، الگوریتم پنگوئن در اینکه عمیق تر به وبسایت ها نگاه کند و آنالیز های بیشتری جهت تشخیص اسپم بودن لینک ها انجام دهد ، پیشرفت کرده است.
Google Penguin 3.0: October 17, 2014
با وجود اینکه این بروزرسانی ، یک بروزرسانی بزرگ نامیده شده بود اما در واقع یک بروز رسانی داده (Data Refresh) دیگر بود که به وبسایت هایی که تحت تاثیر بروزرسانی قبلی قرار گرفته بودند اجازه بهبود می داد.
همچنین افرادی که به ساخت لینک های اسپم ادامه داده بودند و از بروزرسانی قبلی در امان مانده بودند ، گرفتار این بروز رسانی شدند
Pierre Far یکی از کارمندان گوگل این بروزرسانی را در حساب کاربری گوگل پلاس خود تایید کرد و از زمان بردن چند هفته ای جهت اجرای کامل الگوریتم خبر داد.او همچنین اذعان کرد که کمتر از ۱ درصد از کوئری های انگلیسی تحت تاثیر قرار گرفته اند.
Google Penguin 4.0: September 23, 2016
تقریبا ۲ سال پس از بروزرسانی ۳.۰ ، بروزرسانی (آپدیت) نهایی الگوریتم پنگوئن اجرا گردید.
بزرگترین تغییر در این بروزرسانی این بود که پنگوئن جزئی از الگوریتم هسته گوگل شد.
توجه کنید که وقتی الگوریتم نسبت به گذشته برتری پیدا می کند و جزئی از هسته می شود به این معنا نیست که از لحاظ عملکرد تغییر کرده است و یا به طرز چشمگیری در آینده مجددا تغییر پیدا خواهد کرد.بلکه به این معناست که درک گوگل از الگوریتم تغییر پیدا کرده است ، نه الگوریتم به تنهایی!
هم اکنون که الگوریتم پنگوئن با هسته به طور هم زمان اجرا می شوند ، پنگوئن وبسایت ها و لینک ها را به صورت بلادرنگ (Real-Time) ارزیابی می کند.به این معنا که شما می توانید تاثیرات لینک بیلدینگ و پاکسازی پروفایل لینک بیلدینگ خود را به سرعت مشاهده نمایید.
الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه می کند!
خیلی سریع پس از معرفی الگوریتم پنگوئن ، وبمستر ها و برند هایی که از روش های لینک بیلدینگ نامتعارف استفاده کرده بودند و یا پروفایل بک لینک خود را با حجم فراوانی از لینک های کم کیفیت پر کرده بودند ، شاهد کاهش رتبه در نتایج جست و جو و کاهش بازدید ارگانیک شدند.
همه جریمه های الگوریتم پنگوئن به صورت گسترده در کل وبسایت (Site-Wide) نبودند – برخی به صورت جزئی بودند و تنها گروه های مشخصی از کلمات را که به صورت شدید اسپم و بیش از حد بهینه شده بودند را تحت تاثیر قرار داد.
تاثیر پنگوئن می تواند بین دامنه ها منتقل شود بنابراین تغییر دامنه و سپس ریدایرکت دامنه قدیم به دامنه جدید می تواند مشکلات بیشتری در زمان طولانی ایجاد کند.
تحقیقات نشان می دهد استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ یا ۳۰۲ تاثیر پنگوئن را از بین نمی برد.همچنین استفاده از متاتگ refresh از یک دامنه به دامنه جدید می تواند باعت سردرگمی کاربران و موترهای جست و جو گردد.
بهبود و بازیابی پنگوئن گوگل
از گذشته ابزار disavow ، یک ابزار با ارزش برای سئو کاران بوده است و حتی در حال حاضر که پنگوئن به عنوان بخشی از الگوریتم هسته می باشد ، این قضیه هنوز صادق است.
در اکتبر سال ۲۰۱۳ میلادی ابزار disavow توسط شرکت گوگل معرفی شد که به وسیله آن میتوان به گوگل فهماند لینک های مشخصی را در هنگام محاسبه رتبه وبسایت در نظر نگیرد.
نتیجه disavow این است که لینک های نامناسب (Negative Links) دیگر تاثیر منفی در رتبه بندی وبسایت ندارند.اما باید توجه کرد در صورتی که لینک های باکیفیت به صورت اشتباهی داخل فایل disavow قرار داده شوند ، آن لینک ها دیگر در رتبه بندی وبسایت موثر نخواهند بود.
احتیاجی نیست که داخل فایل disavow خود یادداشت هایی قرار دهید مگر صرفا برای مراجعات بعدی.این فایل تنها میبایست شامل لینک ها باشد و نه چیز دیگری.
با توجه به اینکه فایل disavow به صورت خودکار و بدون دخالت انسان پردازش می شود ، گوگل هیچ کدام از یادداشت های شما داخل این فایل را مطالعه نمی کند.
هنگامی که فایل disavow را آپلود می کنید ، گوگل یک تاییدیه به ایمیل شما ارسال می کند.در حالی که گوگل فایل شما را به سرعت پردازش می کند اما به سرعت تاثیر disavow کردن آن لینک ها را نشان نمی دهد.بنابراین بلافاصله پس از ثبت فایل disavow انتظار بهبود نداشته باشید!
گوگل هنوز هم احتیاج دارد که هر کدام از لینک های disavow شده را کرال (Crawl) کند اما فایل disavow باعث نمی شود گوگل تلاش کند به طور مشخص آن صفحات وب را کرال (Crawl) کند.
همچنین از آنجایی که گزارش لینک های disavow شده هنوز هم در کنسول جست و جوی گوگل نمایش داده می شوند ، هیچ راهی وجود ندارد که مشخص شود تاثیر کدام لینک ها در رتبه بندی نتایج محاسبه گردیده و کدام یک خیر.
اگر در گذشته فایل disavow در گوگل ثبت کرده اید ، گوگل آن فایل را با فایل جدید شما جایگزین خواهد کرد (نه اینکه به فایل قبلی اضافه نماید).بنابراین حائز اهمیت است که از حضور لینک های disavow شده قبلی در فایل جدید disavow اطمینان حاصل کنید.
آموزش disavow کردن را در لینک روبرو می توانید مطالعه نمایید : اموزش disavow